divendres, 14 de maig del 2010

Divendres 14 de maig de 2010. Bruges-Damme-Bruges

Avui havia de ser un dia tranquil! Després d’esmorzar marxem a buscar un vaixell (estil Mississippí) per anar a un poblet que es troba a 7 km de Bruges que es diu Damme.
Per arribar al moll d’on sortia el vaixell hem hagut de caminar fins al nord del poble (uns 3 km). El recorregut dura uns 35 min. per un riu no gaire ample i envoltat de densa vegetació.
Damme és un poblet molt petit d’estil medieval i molt romàntic, on es pot visitar l’ajuntament, algunes cases típiques belgues, algun museu i l’església que és impressionant. Aquest poble és conegut pel mercat del llibre de segona mà que hi ha a la plaça principal (la única).
Com el vaixell de tornada no sortia fins a les 13h hem tingut temps per caminar per un camí de sorra que envoltava el poble, de prendre el sol davant d’un molí i de passejar per tots els racons.
Quan hem tornat a Bruges hem agafat un camí alternatiu per anar al centre, on hem pogut veure quatre molins al costat del riu. Hem anat a dinar a un pizza Hut on fèiem un bufet de pizzes fins a les 14h al que no hem pogut arribar, i ens hem hagut de conformar amb una sola pizza, però l’amanida que hem agafat en feia dos de la que venia amb el menú. Així que amb la panxa massa plena, hem anat a caminar cap a la part sud de la ciutat, que encara no havíem vist. És la part més propera a l’estació de tren i allí hi ha una sèrie de parcs que són molt grans i bonics. Un és diu Minnewaterpark i li diuen els dels enamorats, amb un llac al mig i tot de fauna autòctona. L’altre es diu Begijnenvest i al davant es troba el convent de Begijhof, on es pot veure l’església i pots passejar per la zona comuna del mateix. D’ allí cap al centre, un altre passeig , ara amb sol , per tot Bruges, i cap al B&B.
Avui ja es el 8è dia de viatge i sol ha plogut un ,tot un èxit en aquest país.
Demà abandonem Bruges i tornem cap a la realitat de la gran capital, última oportunitat per torbar una pilota de golf, està difícil la cosa.
Bona nit.

2 comentaris:

  1. Bon dia, la pluja que us havia de caure ens ha caigut aquí. En portem 6 de 7 i també hem vist les Bruixes quan es pentinen. Porteu fotos ben guapes que ja estem frissant per veure-les je, je.

    Petonets llepadetes també del Roc.

    Comentari del David:
    ca us u paseu be da biaja.
    am que aneu?

    ResponElimina
  2. Que maco el David,
    ara que ja té dos gossos,
    (perquè el Roc ja es vostre)
    Ja us ensenyarem les fotos
    una abraçada pels dos i pel papa també.

    ResponElimina