dijous, 13 de maig del 2010

Dijous 13 de maig de 2010. Bruges-Gante-Ostende-Bruges

Un altre dia provant com funciona la red de ferrocarrils Belgues i la veritat és que com sempre han estat puntualíssims. Avui l’esmorzar ha estat el típic d’un bed and breakfast, embotits holandesos, alguna pasteta, llet, suc, cafè i cap a visitar que hi falta gent.
L’estació de Bruges es troba a 20 minuts del nostre b&b i avui hi hem anat caminant pel costat del riu. El passeig és maquíssim i la veritat es que es fa amb un no res.
En comprar el bitllet de Gant (5,90), ens hem adonat que la parada que ens aniria millor no és la de Saint Peters sinó la de Dampoort (que és més cèntrica). Així que hem baixat a la segona i en uns 15 minuts ja ens trobàvem al mig de la ciutat. La ciutat ens ha sorprès, ja que és una cucada i si em fessin elegir entre Bruges i Gant no se que triaria. No us la podeu perdre!.
Allí a Informació et donen un recorregut que fer , que està explicat en Espanyol. Ressenyable és el castell ,que es troba dins de la ciutat, la catedral, la torre, l’església de Sant Jaume, un canó al que anomenen Margarita i sobretot les cases que són precioses.
El matí ja estava fet i havia fet fred, ara tocava anar cap a Ostende ( El Salou d’aquí), però amb el fred que feia i sense veure el sol en dies, valia la pena?, doncs si, tren, 45 minuts, i en arribar un sol que espetegava les pedres, increïble. La ciutat era fluixeta, però la part de les platges i el passeig marítim espectacular. A més semblava festa perquè estava a petar. Hem passat part de la tarda allí i fins i tot hem dinat a la platja.
Ara tocava tornar a Bruges(3,90 3l tiquet de tren) i en tornar-hi ha tornat el mal temps, núvol i vent, però la ciutat estava repleta. La processó durava fins a les 6 i els carrers estaven infectats de persones.
Després de visitar un parc d’atraccions que hi ha ens hem posat sense voler a la processó i l’hem seguit una estona.
Després i com ja coneixem el terreny l’hem avançat per veure-la tota. La veritat és que es una passada, tot el poble hi participa i és espectacular.
De la processó cap a buscar algun supermercat obert, però sent festiu, tot estava tancat, al final un pakistanès obert i gràcies.
Avui ha tocat gelats a la platja i el nostre pes segueix en augment.
Demà igual visitem una ciutat que es diu Damme i intentarem anar-hi en vaixell, ja veurem. La tarda serà per acomiadar-nos de Bruges, això ja s’acaba.
Ja us ho explicarem.
P.D: Seguim sense WIFI, quina llauna!.

2 comentaris:

  1. Que passa companys!!!

    Una altre vegada corrent per Europa!! pero si amb mig any haureu recorregut mig continent amb tren (que si brusel.les, amsterdam, venecia, budapest...)no es fan tants kilometres amb tren ni amb l'interrail. Teniu sort que aqui no us pararan per anar passant fronteres... bueno, esperem que us ho acabeu de passar molt bé i ja ens expliqueu al tornar. Una abraçada!

    Rosa i Josep.

    ResponElimina
  2. Que passa senyors/eres,
    Cert es que aquí els trens són més segurs, ningú et ve a punta de pistola per a demanar-te la documentació.
    Suposem que ja esteu fent els preparatius per marxar a Madagascar .
    Del tema d'Europa fins que arribem als registres del Josep encara ens falta.
    Una abraçada i tenim pendent un dinar per ensanyar les fotos, ara toca a casa nostra.

    ResponElimina