dimarts, 11 de maig del 2010

Dimarts 11 de maig de 2010. Amsterdam- Anvers

Ens aixequem i ens dirigim cap a l’estació central d’Amsterdam. Carregats amb les maletes diem l’últim adéu a la ciutat. De moment no plou,sort! Ja que anar amb maletes i paraigües seria un show. A l’estació agafem el tren direcció Anvers, la nostra pròxima parada.
Arribem a l’estació central d’Anvers (Gare centraal), és impressionant!! Diuen que és la catedral de les estacions per lo gran i bonica que és. L’edifici ferroviari té vies en 4 alçades diferents i al sostre una cúpula enorme.
De l’estació cap a l’hotel, que trobem bastant ràpid, ja era hora de no perdre’ns! Ens donen l’habitació a les 10:30 h del matí i tenim tot el dia per visitar la ciutat.
Anvers és coneguda per comerciar amb diamants, fins i tot tenen un museu! Però decidim no visitar-lo ja que no ens crida gaire l’atenció aquestes pedres precioses.
Ens dirigim al centre caminat per un passeig ple de botigues de totes les marques i gustos (jo me tornat boixa, però no me comprat res!). Fem una parada a la casa de Rubens (Rubenshauis), un pintor barroc d’origen Alemany que va morir a Anvers i està enterrat a l’església de Sant Jacobo (entrada 6 Euros per persona).
Continuem el nostre recorregut cap a la Groen Plaats. Al centre d’aquesta plaça hi trobem una estàtua de Pedro Pablo Rubens, al costat es troba la catedral de nostra senyora d’Anvers, la més gran de tot Bèlgica, és espectacular! A la cantonada hi ha una tenda de patates Belgues, que és bastant coneguda i s’anomena “Frituur Max”, on decidim comprar una bossa de les que diuen són les millors patates fregides de Bélgica. Uf! Què bones que estan! A darrera de la catedral hi trobem la plaça Grote Markt, la més visitada pels turistes, ja que és molt bonica. En aquesta plaça hi ha l’Ajuntament que està ple de banderes de tots els països, fins hi tot hi ha la que ens persegueix cada viatge -pensàvem que l’influencia espanyola a flandes ja havia acabat).
Al centre de la plaça hi ha una estàtua a mode de font i pels voltants hi veiem edificis típics belgues dels ss. XVI i XVII .
Passegem pel passeig marítim on veiem els petroliers i barques. És el 2n port comercial d’Europa. Al costat hi trobem una fortalesa (T Steen) que sembla un castell petitó. Comença a plovisquejar i de tornada cap a l’hotel acabem de visitar dos esglésies, la de Sant Carlos Borromeu i la de Sant Jacobo, famosa perquè es troba la tomba de Rubens. Aquesta última val la pena visitar-la, ens ha agradat molt i es troba plena de motius del seu patró l’apòstol Jaume ( El camino és per tot arreu).
Com el temps no acompanya, acabem la nostra visita amb un caputxino!, demà més i esperem que millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada