dissabte, 8 de maig del 2010

Dissabte, 08 de maig de 2010.Brussel.les-Lieja-Lovaina-Brussel.les

Avui ha estat el dia que ha tocat a la part sud-est del país, la veritat és que no deixa de ser la més desconeguda i que hi ha alguna ciutat que altra així que havíem de triar un parell de llocs per veure i els elegits han estat Lieja i Lovaina.
El matí ha començat com sempre que fem un viatge, es a dir la Laia l’ha tornat a liar. Ens aixequem d’hora i quan anàvem a marxar obrim la caixa fort i aquest no obra, després de veure que ahir s’havia tancat malament, hem tingut que fer vindre a un home que amb una espècie de llapis electrònic l’ha obert. Quina seguretat deixar les coses a una caixa que poden obrir quan volen!!!.
Quan hem acabat cap a la gare centrale altre cop on hem agafat un rail tiquet( que es com un bitllet per a 10 viatges- indistintament de qui els agafi- i que has de complimentar amb el dia la destinació i la sortida. El preu 74 euros).
En acabar hem agafat el tren i cap a Lieja, una hora de trajecte en tren, que com sempre he dormit...Un cop hem arribat a Lieja l’estació que te deixa el tren és la de Guillermines. D’aquí i aprofitant el mateix temps heu d’agafar un altre temps fins l’estació Palais que et deixa al mig de la ciutat i que sinó suposa una horeta caminant.
La primera estació l’ha fet el Calatrava i és impressionant, és l’internacional i l’altra la més cèntrica.
En baixar hem estat una estona buscant la casa de turisme , que no hem trobat fins que hem marxat, però amb els indicadors dels carrers hem visitat el centre i el casc antic.
El que s’ha de ressenyar d’aquesta ciutat és el Palau de Prines-Eveques, La capella de Sant Andreu, La gran plaça de Saint-Lambert, l’església de Saint-Denis, L’òpera, La catedral de Sant Paul,El teatre, la Plaça verda, sant Miquel i unes galeries molt grans.
En acabar cap al tren a desfer el que havíem fet fins a arribar a Lovaina. Aquí el tren si que et deixa al centre, fas una avinguda plagada de botigues i en un kilòmetre ets davant de l’ajuntament.
La plaça de la Grote Markt i la de Vis-markt, plenes de terrassetes, l’ajuntament, la taula redona, la catedral, l’església de sant Pere.
La ciutat és preciosa i esta plena de carreronets i placetes, tot el terra és adoquinat com a tot el país i la veritat és que ens ha agradat força més que Lieja, tot i que la primera té un equip de futbol conegut.
Després de retorn a Brussel•les i un altre cop a passejar per la capital, primer la zona de l’arc de mont des arts, la plaça de la capella(on hem fet un gofra) , la capella i la plaça reial i el palau de justícia.
A partir d’aquí hem baixat amb un ascensor, hem vist una festa multitudinària on skatters saltaven a ritme de la música.
D’ allí cap a la catedral i a tornar a veure la grand place i el nen que avui anava vestit a l’estil guàrdia suïssa( que el deixin ja de marejar!!!!!) i ara a l’hotel rebentats però contents.
Demà molt de matí agafem el tren cap a Holanda, cap a la capital, un parell de dies, a veure si aguanta que encara no ha plogut.
Au revoir,

2 comentaris:

  1. ¡Hola pareja! (para variar escribo en castellano porque creo en la biodiversidad). Me ha gustado mucho la foto de la catedral/iglesia de Lieja a pesar de que decís que Lovaina es mejor. Tengo ganas de leer sobre Amsterdam para ver qué os parece.

    ResponElimina
  2. ja m'estranyava que no fessis bandera de la teva ideoloia de dretes.
    Fins avui no hem vist el teu comentari.
    Avui pensava amb tu, en l'episodi del teu gos que va fracassar entrant a la teva habitació i que va acabar dormint a la habitació de la teva filla.
    Treballa molt que sinó al tornar ho tindré que fer jo.
    Una abraçada Tatxenco!
    Lo de la biodiversitat està bé, però com no escriguis més en català no aprovés el nivell D.
    Au adiós.

    ResponElimina