dimecres, 12 de maig del 2010

Dimecres 12 de maig de 2010. Anvers- Bruges

En aixecar-nos, avui hem provat el millor esmorzar de tot el viatge, un bufet lliure que encara ha engrandit més la meva figura, que no la meva llegenda.
Tocava fer el check out i cap a l’estació d’anvers, aquella que li diuen la catedral dels trens , per a agafar un tren cap a Bruges.
Ha estat arribar i agafar el tren, en hora i vint minuts a la tant esperada Bruges. Allí hem agafat un autobús que ens ha portat per tot el centre , i la conductora, a la que prèviament li havíem demanat que ens digués la nostra parada, ens ha parat al davant del B&B o Chambre d’hôtes com preferiu. Es diu Marieke en honor a una cançó de l’ídol local Jackes Brel i la veritat es que ens ha deparat força sorpreses.
En arribar la dona ens ha dit que estava complert i que ens portaria a l’àtic de la seva casa on ens has ensenyat una habitació que a la Laia no li ha agradat gaire. Després de defensar la nostra postura hem recuperat l’habitació al B&B original i la veritat és que tot i les meves reticències està molt bé.
Solament falta el wi-fi que agafem en préstec d’algun bon samarità belga amb durs treballs us ho assegurem.
Un cop instal•lats cap al centre històric que és una meravella; Bruges té aquell aire medieval de Praga, Carcassona o Tallin (Estonia) i tot i el fred que pel matí ha apretat força, la veritat és que ha estat un plaer visitar-la.
Hem fet dos recorreguts que ens marcava la guia, perquè com sempre no hem trobat la oficina d’informació.
El primer recorregut és el del Nord est de la ciutat. Hem visitat un centre on feien “encaje”, les antigues muralles i varies esglésies. D’aquestes la que ens ha cridat més l’atenció ha estat una església que és diu Jeruzalemkerk en honor a l’església dels Sant Sepulcre de Jerusalem, en la que s’han inspirat i que és una església preciosa a la part que poc convencional. Aquest recorregut durava 4 kilòmetres i sortia i acaba de la plaça del poble.
En acabar de dinar altre cop a visitar, aquest cop el centre, un circuit de 2,5 km. en que veiés l’ajuntament, que es pot visitar, els canals que recorren Bruges i que per això li donen la denominació de Venècia del Nord, la Torre més alta d’Europa, el carrer del Ruc Cec, la catedral, l’església de la mare de Déu on hi ha uns obra cabdal de Miquel Angel i finalment la Capella de la Santa Sang on es troba una relíquia del Cristianisme( sang i aigua que Josep de Arimatea va esponjar del Cos de Crist, fou portada de Jerusalem i la guarden en un estoig de plata).
Demà precisament fan la diada d’aquesta festa i des de les 14 a les 18 estaran en processó per la ciutat.
Nosaltres demà anem a Gant i a Ostende , si Déu vol, i per la tarda intentarem veure una mica d’aquesta processó bicentenària.
Ara ja es tard per nosaltres, així que anirem a sopar i demà serà, un altre dia, veurem si podem pujar fotos (és el que té no estar connectat a la modernitat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada