dissabte, 15 de maig del 2010

Dissabte 15 de maig de 2010. Bruges-Brussel·les

Avui era l’hora d’acomiadar-nos de Bruges i demà ja ho serà de dir adéu a tot el país (i sembla pel que ens ha comentat la nostra meteoròloga de guàrdia que no hi haurà problemes per tornar i veure com el Barça es proclama campió de lliga.
Ens hem aixecat força d’hora, hem fet aquell esmorzar típic del B&B i hem marxat cap a l’estació de trens.
Hem agafat un autobús que ens ha costat 4 euros(1,60 + que a l’anada) ja que penalitzen el comprar el tiquet al mateix autocar.
En arribar tren directe cap a Brussel·les que no era regional com en altres ocasions, sinó que era molt modern (tan que no tenia on posar les maletes).
Un cop a Brussel·les a fer el check in a l’hotel, el mateix que ja havíem estat i que avui hem vist que una habitació com la que tenim costa 500 euros( amb 3 nits tenim pagat tot el viatge!).
De l’hotel cap a l’aventura, hem tornat a comprar un tiquet d’aquells que pots viatjar tot el dia (4,5 per cap) i a córrer.
Primer hem visitat el parc de Brussel·les, una zona verda que acaba amb el palau reial. D’ allí al museu del còmic, una zona molt recomanable on pots veure com es fa un còmic i veure les millors il·lustracions franco- belgues en aquesta matèria, tot està en francès així que no cal preocupar-se per la llengua( les vinyetes ajuden molt). Entre els destacats Hergé amb el seu Tintin i “Peyo” amb els barrufets, però també hi havia còmics que no havíem sentit en la vida, d’altres coneguts Lucky Luke o Spirou, poca representació d’Uderzo i els dos gals més famosos del paper.
Del museu cap a la rue des renards al costat d’un mercat tipus “encants” que fan a la plaça Jeu de Balle, el nostre destí era el restaurant la Brocante, on ens havíem dit que es menjava be de preu i plats típics belgues. La veritat es que hem menjat per uns 13 euros per cap , en un lloc encisador i el menjar estava fabulós. Hem menjat una carbonnada i un camembert chaud. El primer es un plat d’estofat i patates i el segon formatge calent amb bolets. A més ens hem demanat un Potatge de tomata. Tot molt bo.
D’aquí ens hem apropat a l’estació du midi per a veure des d’ on hem d’agafar demà l’autobús que ens porta cap a l’aeroport, ja veurem si el trobem demà.
Ara ja solament ens faltava visitar la zona del Parc del Cinquantenaire, on es torben els museus d’armes i el de cotxes antics- per cert audi presentava al lloc l’audi A1 nou, una passada!- i l’arc Central, construït com una porta d’entrada a la ciutat .
Després dels jardins tocava anar cap a la seu del parlament europeu a la zona de Luxemburg, la zona avui estava bastant morta.
Ara ja tocava l’última passejada pel centre, a veure com anava avui el nen que orina, veure altre cop la gran place, acabar de fer algunes compres i res, que demà ja tornem cap a casa.
El centre de Brussel·les avui estava conquerit per una marea de gais i lesbianes que celebraven el seu dia de l’orgull gai, un xoc quan passaven pel costat gent conservadora d’altres religions, valia la pena veure el contrast, i diuen que el món es igual, ni pensar-ho les diferències són cada cop més grans.
No res que això ja s’acaba, a veure si arribem demà a casa que ja comencem a estar una mica rebentats.
Bona nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada